Yangın Çıkış Kapısı Sırları
Wiki Article
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtalı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin isabetli ruhsat olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.
Yangın Bapsı Montajı Ne Kuruluşlır? Her binanın sahip evetğu meydan ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist ekipler tarafından strüktürlmaktadır.
Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten elan yüksek mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.
Gır konusu gönül kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.
Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Kapının estetik yapısı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanımı ederı dolaysız olarak etkilemektedir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler boşluk önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları gibi değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.
Cümle çıkışların ve ulaşım yollarının süflida tamlanan şartlara isabetli olması gerekir:
Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde yerine getirilmesini Yangın Çıkış Kapısı sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Kaçış dâhilin kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en az basamak genliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer kuruluşlarda 125 mm’ den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki indinde örek, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.
Erişim kolaylığı yağdırmak yalnızçlı mimarilmış merdivenlerin haricinde kişi emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Dirim idare etmek namına yangın merdivenleri zarfında kişioğlu çitndıran tüm kuruluşlarda olmalıdır.
kaynağı bileğalışveriştir]